Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Vmbo -t

Na de brugperiode stroom je door naar vmbo-t. De opleiding vmbo-t duurt 2 jaar en bereidt leerlingen voor op het mbo. Daarom is er in de opleiding aandacht voor arbeidsoriëntatie. Onze loopbaanbegeleider en decaan helpen de leerlingen bij de keuze voor een passende vervolgopleiding.

Gemengde en theoretische leerweg

Vmbo-t staat voor de gemengde en theoretische leerweg. Deze leerwegen zijn te vergelijken met de mavo. Het examen begint al in leerjaar 3. De cijfers die leerlingen halen voor toetsen in de derde klas, tellen mee voor het examen in leerjaar 4. Maatschappijleer en Culturele en Kunstzinnige vorming (CKV) zijn verplichte examenvakken. Het vak CKV moet met een voldoende worden afgerond.

Vakken

Leerlingen kiezen vakken in de profielen Zorg & Welzijn, Techniek, Economie en Groen . Om de doorstroom naar het mbo zo makkelijk mogelijk te maken, slagen leerlingen bij ons met 1 vak meer dan nodig is voor hun diploma. Ook kunnen ze examen doen in special examenvakken: Tekenen, Muziek, Sport of Maatschappijkunde. In de gemengde leerweg krijgen leerlingen naast de andere vakken het beroepsgerichte vak Dienstverlening en Producten. Op dit moment draaien wij de pilot van "De Nieuwe Leerweg" met de vakken Zorg & Welzijn en Dienstverlening en Producten. Vanaf 2024 is het verplicht om een praktijkgericht vak aan te bieden.

Maatschappelijke stage

In leerjaar 3 doen alle leerlingen een maatschappelijke stage van 25 uur bij een organisatie die ze zelf kiezen. Ze organiseren bijvoorbeeld een wijkfeest of een computercursus voor ouderen.

Arbeidsoriëntatie

Om leerlingen een beter idee te geven van hoe het is om in een bepaald beroep te werken, krijgen ze in de derde klas een week arbeidsoriëntatie. Ze nemen in die week een kijkje bij een bedrijf of instelling.