Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Leerlingenbegeleider

Als dat om welke reden dan ook nodig is, kunnen leerlingen bij ons op school rekenen op extra begeleiding. Dat doen wij via onze leerlingenbegeleiders. Wij bieden bijvoorbeeld hulp en begeleiding bij dyslexie, faalangst, huiswerk maken of moeilijkheden met een bepaald vak.

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen werken op een bij hen passend niveau, dat ze steeds weer uitgedaagd worden het beste uit zichzelf te halen en dat ze goede cijfers krijgen. Soms zijn er zaken waardoor dat wat lastig is. Dan bieden wij in nauw contact met ouders interne begeleiding in de vorm van:

  • Individuele vakhulp: snappen leerlingen de stof van een bepaald vak niet goed? Dan kunnen ze aan het eind van de dag terecht bij hun vakleraar.
  • Huiswerkbegeleiding: eigen docenten verzorgen huiswerkbegeleiding bij ons op school.
  • B.O.F.-cursus: voor leerlingen met faalangst bieden wij de cursus Beter Omgaan met Faalangst.
  • Dyslexie- en dyscalculiebegeleiding: we bieden hulp met het programma Read & Write en extra tijd voor bijvoorbeeld het maken van toetsen.
  • Programma’s voor een veilige school: pesten, agressie en geweld, seksuele intimidatie, racisme en discriminatie willen wij op onze school absoluut niet.