Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Trion

Onze school is een Trion opleidingssschool. De naam Trion opleidingsschool weerspiegelt de belangrijke driehoek die je binnen het opleiden in de school steeds terugvindt. Het draait in het onderwijs altijd om de leraar, de leerling en de leerstof. Daarnaast gebeurt het opleiden in de school in een samenspel tussen de lerarenopleiding, de student en de werkplek op de school. Binnen onze opleidingsdidactiek gaat het ten slotte om het verbinden van praktijkervaring, theoretische kennis en zelfkennis.

Als onderdeel van het leerproces van leraren en leraren in opleiding worden lesopnames gemaakt. Deze opnames zijn alleen voor interne doelen en worden nooit extern gedeeld. Na de bespreking en reflecties worden deze opnames vernietigd.

Leren doe je samen!

Voor het begeleiden van beginnende leraren en de voortdurende professionalisering van meer ervaren collega's is veel aandacht. Onze opleidingsschool is er voor alle onderwijsprofessionals. Collega's leren altijd van elkaar. De stagiaires leren van hun begeleiders, maar zeker ook andersom. De docenten in opleiding zorgen voor een frisse wind en nieuwe ideeën. En daar hebben al onze docenten en leerlingen plezier van. Hoe inspirerend is dat!

Visie

De Trionscholen delen een gezamenlijke visie op samen opleiden, de begeleiding van startende leraren en professionalisering van ervaren leraren. Trion sluit hierbij o.a. expliciet aan bij het beroepsbeeld voor de startbekwamen leraar van Fontys (Fontys, 2020) en de startbekwame onderzoekende leraar van ESoE (Visie ESoE).

De regie voor de doorvertaling van de visie ligt bij de scholen.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met onze schoolopleider Ceciel Verlijsdonk - van de Kerkhof:

C.verlijsdonk@janvanbrabant.nl

Meer info kun je vinden bij Trion.