Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Zorg en begeleiding

Onze school is een school waar leerlingen gezien worden. We bieden goede begeleiding bij de overstap van de basisschool naar onze school. En tijdens hun opleiding op het Jan van Brabant College kunnen leerlingen rekenen op zorg en begeleiding van hun vakdocenten, mentor, leerlingbegeleider, decaan, ondersteuningscoördinator of een jongeren- en gezinscoach.

Leerlinggericht onderwijs

Wij bieden leerlinggericht onderwijs: onderwijs dat zoveel mogelijk aansluit bij de individuele mogelijkheden van onze leerlingen. Dat doen we door de leerstof op een bepaalde manier in te delen, door bijzonder lesmateriaal te gebruiken en door de manier van lesgeven aan te passen. Wij houden zo rekening met de verschillen tussen onze leerlingen. De docenten spelen hierbij een belangrijke rol: ze zijn begeleider van het leerproces, in plaats van alleen overbrengers van de lesstof.

Begeleidingsuren

Een leerling die niet goed vooruit komt op school, is niet altijd een leerling die het niveau niet aankan. Het kan best zijn dat hij faalangst heeft, verlegen is of veel aan zijn hoofd heeft. Wij hebben volop aandacht voor deze verschillende achtergronden en uitdagingen. Tijdens speciale begeleidingsuren bieden we onze leerlingen ondersteuning op het gebied van:

  • Onderwijsverwerking
  • Beroepenoriëntatie
  • Persoonlijkheidsvorming, sociaal en emotioneel
  • Leerlingen met een beperking
  • Planning