Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Sportklas

Onze leerlingen kunnen na school sporten in een speciale sportklas. Gewoon omdat ze het leuk vinden, of omdat ze later iets met bewegen of sport willen gaan doen. Kiezen ze voor de sportklas, dan krijgen ze in leerjaar 1 en 2 naast de standaard 3 uur sport per week 2 uur sport extra.

Kennismaken met allerlei sporten

Sportklasleerlingen maken kennis met verschillende sporten die niet aan bod komen in de normale lessen Lichamelijke Opvoeding. Vaak verzorgen trainers of coaches van buiten onze school de lessen voor de sportklas. Zo kunnen leerlingen clinics volgen in bijvoorbeeld skiën, schaatsen, klimmen, zelfverdediging, zwemmen, free runnen en skaten.

Naast de sporten zelf, besteden we aandacht aan vaardigheden als:

  • Samenwerken
  • Hulpverlenen
  • Organiseren
  • Omgaan met verschillen

Aanmelding en selectie sportklas

Leerlingen die willen meedoen aan de sportklas, kunnen dit aangeven bij hun aanmelding bij ons op school. De toelating bestaat uit een praktijktest en een proefperiode tot aan de herfstvakantie.

Kosten

De kosten voor deelname aan de sportklas zijn € 100,- per leerjaar. 

Sport als examenvak

In leerjaar 3 kunnen leerlingen kiezen voor Sport als examenvak: LO2. Ze krijgen dan in de derde klas 2 uur extra sport per week, in de vierde klas 4 uur extra.