Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Gezonde school

Het Jan van Brabant College heeft een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen.

We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine en in onze automaten gezond is. Op onze school leren de leerlingen over gezond eten en kiezen en in de kantine kunnen zij dit in de praktijk brengen. Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar.

Om deze reden werken we op onze school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze.

Gouden schaal

De kantine van onze school heeft de gouden schaal gekregen van het Voedingscentrum. Dit houdt onder meer in dat:

  • Het uitgestalde aanbod en het aanbod in de automaten bestaat voor minimaal 80% uit betere keuzes.
  • We bieden groente en fruit aan.
  • De aankleding van de kantine verleidt tot een betere keuze.
  • In onze Gezonde Schoolkantine is water altijd beschikbaar, zowel bij het uitgestalde aanbod als in de automaten.

Het Jan van Brabant College werkt structureel aan een Gezonde Schoolkantine

Samen met onze cateraar zullen wij ieder jaar het aanbod in de kantine in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst rapporteren aan de directie.

Samen met de directie, de oudervereniging maar zeker ook de leerlingen blijven we aandacht geven aan het aanbieden van gezond eten en drinken. Dit heeft ook voldoende aantrekkingskracht op de populatie. Dit doen we door jaarlijks tijdens de klankbordgroepen, zowel bij ouders als bij leerlingen, specifiek over dit onderwerp met elkaar in discussie te gaan.

Tot slot zijn grootverpakkingen en energydrink in onze school verboden.