Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Brugperiode

Elke leerling begint zijn opleiding bij ons op school met een brugperiode van 2 jaar. Dat noemen we de onderbouw. In deze brugperiode maken leerlingen kennis met elkaar, met hun leraren en hun vakken. Toepassing van wat ze leren en ontwikkeling van vaardigheden staan centraal.

Oplossingsgericht

Leerlingen werken bij ons oplossingsgericht. Ze bepalen hun eigen doel en zoeken daar oplossingen bij. Ze wachten dus niet tot een ander die oplossingen voor ze bedenkt. Leerlingen ervaren bij ons zo dat wat ze doen, belangrijk is en dat er veel mogelijk is. Ze leren te vertrouwen op hun eigen kwaliteiten.

Vakken

In leerjaar 1 starten de leerlingen met Deltawijs. Ze werken bij de leergebieden in groepjes van 4 leerlingen. De leergebieden zijn Mens & Maatschappij en Natuur & Techniek. Daarnaast volgen de leerlingen de basisvakken: Nederlands, Engels, Duits en Wiskunde. Als laatste volgen de leerlingen de vakken Sport & Beelend.

Na de brugperiode

Na de onderbouw stromen de leerlingen, als ze voldoen aan de overgangsnormen, door naar klas 3. Daar start de bovenbouw.