Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren
deltaweg
21 februari 2020

Project EuropaDeltawijs project Europa voor Mens & Maatschappij

Onze Deltawijs leerlingen leerjaar 1 hebben de afgelopen weken bij het leergebied Mens & Maatschappij gewerkt aan het project “Europa”. De eindopdracht als afronding van dit project was het maken van een Europese krant.

In de eerste week hebben de groepjes een kranten geanalyseerd. Hoe ziet een krant er nou uit? Wat voor soorten pagina's heeft een krant? Op deze en nog veel meer vragen zochten én vonden de leerlingen het antwoord.

Vervolgens hebben de groepjes onderling een taakverdeling gemaakt. Aan sommige deelopdrachten werkten ze samen en een aantal opdrachten werden individueel ingevuld. Ze schreven artikelen voor hun eigen krant over belangrijke historische figuren als Caesar, Karel de Grote, Napoleon en Hitler. Puzzels en stripverhalen mogen in een krant natuurlijk ook niet ontbreken!

Om alle opdrachten te kunnen maken, hebben de leerlingen eerst in de kennisbank de bijbehorende theorie doorgenomen. Aardrijkskunde, geschiedenis, economie en maatschappijleer kwamen hierbij samen:  ze leerden over de historische figuren, over het ontstaan van de EU en de andere Europese samenwerkingsverbanden, over de euro,  grenzen en identiteit.

Uiteindelijk hebben ze al deze kennis in stukken voor hun eigen krant verwerkt en de resultaten mogen er zijn! Op naar het volgende uitdagende en leerzame project.

< Terug