deltaweg
13 juni 2019

Escaperoomdag leerjaar 1Dinsdag 28 mei stond voor leerjaar 1 in het teken van de escaperoom. Deze dag zijn de leerlingen enthousiast bezig geweest met 3 onderdelen.

Ontsnappen escaperoom gemaakt door D&P leerjaar 3

Met spanning vooraf zijn de leerlingen in groepjes van 6 à 7 leerlingen opgesloten in de escaperoom. Aan hun de taak om binnen 30 minuten de sleutel te vinden om te ontsnappen. Een aantal groepen vonden het lastig om de puzzels op te lossen, een aantal groepen waren erg dichtbij het vinden van de sleutel. Uiteindelijk is het groep B3 gelukt om te ontsnappen en zij zijn daarmee de winnaars en ontvangen nog een leuke prijs.

Voor de begeleiders ook een leuke dag om via de camera mee te kunnen kijken hoe de groepen proberen te ontsnappen uit de escaperoom.

Bedankt leerlingen leerjaar 1 voor het kijkplezier en leerjaar 3 voor het neerzetten van zo’n professionele escaperoom!

 

Bedenken eigen verhaal en puzzel voor een escaperoom

Ook zijn de groepjes bezig geweest met het bedenken van een eigen ontwerp. Met name een spannend verhaal aangevuld met enkele puzzels en ideeën hoe de ruimte eruit zou moeten zien. In korte tijd leuke creaties gemaakt!

 

Maken van een Escherachtige vlakvulling

Tot slot zijn alle leerlingen bezig geweest met het maken van een Escherachtige vlakvulling. De start was al voorbereid tijdens de les wiskunde. Ook hier veel creativiteit. Enkele eigengemaakte vlakvullingen zie je hieronder.

< Terug