19 april 2024

Cyberaanval Iddink



Bericht voor oud-leerlingen en hun ouders over de cyberaanval bij boekenleverancier Iddink

Iddink Learning Materials BV is op donderdag 11 april jl. getroffen door een cyberaanval. Iddink is voor onze school de leverancier van schoolboeken en (digitaal) leermateriaal. Door de cyberaanval zijn bepaalde gegevens uit het systeem van Iddink Learning Materials BV geraakt. Mogelijk ook gegevens van leerlingen en hun ouders die voorgaande jaren schoolboeken en schoolspullen hebben besteld en de school inmiddels verlaten hebben (oud-leerlingen).

Om welke gegevens gaat het?

Door de cyberaanval is bepaalde data van het Iddink Learning Materials bestelsysteem geraakt. Het gaat waarschijnlijk over de volgende persoonlijke data: namen en adressen van (oud-)leerlingen en ouders, persoonlijke contactinformatie zoals e-mailadressen en telefoonnummers, geboortedatum, schoolgegevens en bankrekeningnummers.

Wat doet school?

Als school maken we met leveranciers afspraken over het beveiligen van informatie van onze leerlingen, ouders en medewerkers. Zie ook onze privacyverklaring op de website.

Wees voorzichtig

Omdat er mogelijk misbruik kan worden gemaakt van verkregen informatie, willen we u waarschuwen om alert te zijn. De volgende tips helpen daarbij:

- Controleer of e-mail betrouwbaar is en klik niet zomaar op een link in een e-mail die u niet vertrouwt.

- Pas op voor e-mails met spelfouten, vreemde afzenders of vreemd taalgebruik.

- Wijzig regelmatig wachtwoorden en gebruik hetzelfde wachtwoord niet voor meerdere doeleinden.

Kijk voor meer informatie over de cyberaanval bij Iddink op de website.

 
< Terug