Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren
deltaweg
25 oktober 2019

Feestelijke opening nieuwbouw DeltawijsDonderdag 24 oktober stapten de oud-directeuren Sjef Jonkers en Toon van Moorsel samen met een aantal Deltawijsleerlingen door een papieren deur naar de nieuwe ruimtes van Deltawijs. Deze handeling symboliseerde de overgang van het traditionele onderwijs naar de nieuwe wereld van Deltawijs, een onderwijsconcept waarmee wij begin dit schooljaar zijn gestart.

Vestigingsdirecteur Cor Kuijpers had even daarvoor alle belangstellenden toegesproken. ‘Deltawijs sluit aan bij de talenten en interesses van onze leerlingen. Met thematische en onderzoekende projecten dagen we leerlingen uit, zorgen we voor betrokkenheid en maken we de leerlingen eigenaar van hun eigen leerproces. Samenwerken, initiatief nemen, plannen en organiseren, creativiteit, communiceren en oplossingsgericht werken en reflecteren zijn belangrijke vaardigheden die bij Deltawijs centraal staan.’ Volgens Kuijpers leveren deze vaardigheden veel op voor de leerlingen: ‘Vooral bij hun vervolg na de middelbare school.’

Kuijpers is tevreden over de start van Deltawijs: ‘Natuurlijk was het begin nog wat onwennig maar iedereen is erg enthousiast en we zien nu al dat het werkt. Leerlingen vinden het leuk en zijn gemotiveerd. We monitoren en evalueren voortdurend: wat werkt goed en wat kan nog beter? Uiteraard blijft kennisoverdracht belangrijk bij Deltawijs, zeker bij vakken zoals Nederlands, wiskunde en moderne vreemde talen.’

Na de officiële openingshandeling namen de belangstellenden onder het genot van een hapje en een drankje een kijkje in de nieuwbouw. Daar zagen ze enthousiaste Deltawijsleerlingen in groepjes aan het werk op de moderne, multifunctionele Deltawijsleerpleinen en in de professionele Deltawijskeuken. Ook werden de eindresultaten gepresenteerd van de eerste projecten binnen de leergebieden Mens & Maatschappij en Natuur & Techniek en de workshops Creatief.

< Terug