deltaweg
20 juni 2022

Bronzen expeditie ArdennenAls onderdeel van de Bronzen Award hebben 6 leerlingen afgelopen weekend 18-19 juni hun expeditie in de Ardennen gelopen. Eerst geoefend met een proefexpeditie die ging van school naar Scouting Brandevoort. Voor het eerst hebben zij toen gelopen met bepakking, zelf tenten opgezet en eten bereid voor elkaar compleet met kampvuur en goeie gesprekken en spelletjes.
 
Afgelopen weekend liepen de leerlingen dan uiteindelijk de echte expeditie. Start op zaterdag in Maboge. Met temperaturen ver boven de 30 graden hebben zij een wandeltocht van ongeveer 17km afgelegd naar de camping voor de overnachting. Daar aangekomen genoten van het koele watertje, de aanwezige (primitieve) douche en de schaduw van de bomen op de camping.
De volgende dag wat laat vertrokken, maar uiteindelijk na nog een tocht van ongeveer 8km aangekomen in Houffalize waar ouders, begeleiders en de beoordelaar vanuit de Award organisatie hen met applaus hebben ontvangen.
Een mooie en uitdagende afsluiting van het hele Bronzen award traject. Op donderdag 30 juni zullen deze 6 leerlingen hun Bronzen award in ontvangst nemen.
 
< Terug