deltaweg
8 januari 2019

Nieuwjaarsbijeenkomst 7 januariEr was nogal wat te vieren op maandag 7 januari op het Jan van Brabant College - Deltaweg. Met een toost van vestigingsdirecteur Cor Kuijpers luidde het Jan van Brabant College -Deltaweg het nieuwe jaar in en werd er stilgestaan bij de vernieuwbouw. Ook werd het logo dat hoort bij het nieuwe onderwijsconcept Deltawijs gepresenteerd. De aula van de middelbare school aan de Deltaweg was goed gevuld met medewerkers. Een speciaal welkom kregen alle bouwvakkers en andere betrokkenen die op dit moment op het Jan van Brabantterrein werken aan een nieuw stuk Jan van Brabant College. 

 

De vernieuwbouw, zoals Kuijpers het bouwtraject noemt, vordert goed. Het gebouw is wind- en waterdicht en de contouren zijn inmiddels goed zichtbaar. “Meestal is een hoogste punt een mijlpaal die gevierd wordt. Wij kiezen ervoor om het nieuwe jaar goed te beginnen en alle bouwers even in het zonnetje te zetten. Zij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om onze school een nieuw gezicht te geven.” Cor Kuijpers vervolgt: “Wij kijken erg uit naar de bouwkundige oplevering die in april gepland staat. Dan kunnen we met de afbouw en inrichting beginnen. Dus mannen: houd het gas er maar flink op.” De nieuwbouw is nodig om het nieuwe Deltawijsconcept - dat met ingang van schooljaar 2019-2020 van start gaat - letterlijk en figuurlijk de ruimte te geven.

 

Deltawijs gaat leerlingen uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Samenwerken, plannen, doorzetten, oplossingen bedenken, initiatief nemen en presenteren zijn belangrijke vaardigheden die in dit onderwijsmodel centraal staan. Vanaf volgend jaar worden de nieuwe brugklassers uitgedaagd met onderzoekende en thematische projecten en staat de persoonlijke ontwikkeling van de leerling centraal. Op woensdag 16 januari kunnen groep 8-leerlingen kennismaken met Deltawijs tijdens de Deltawijs-Experience. Aanmelden is nog mogelijk via groep8deltawijs@janvanbrabant.nl

 

 De Open Dag staat op zondag 10 februari gepland. De deuren zijn dan voor alle geïnteresseerden geopend van 11 uur tot 15.00 uur. 

< Terug