9 november 2018

De fitste klas



Go fit, go healty

Maandag 12 november wordt het startschot gegeven voor het project ‘de fitste klas’. Alle 2e-klassers van het Jan van Brabant College Deltaweg doen mee met dit project. Het belangrijkste doel van het project is de leerlingen bewust maken van een gezonde leefstijl. Gedurende vier weken wordt er in de biologielessen aandacht besteed aan gezonde voeding, in de gymlessen krijgen ze kracht- en conditietraining en in de les leefstijl gaan leerlingen op zoek naar de voordelen een gezonde leefstijl.

Onderzoek heeft uitgewezen dat jongeren met een gezonde leefstijl zich beter ontwikkelen, langer zelfstandig deelnemen aan de maatschappij en minder ondersteuning en zorg nodig hebben. Een gezonde leefstijl draagt bij aan geluk en het vermindert de maatschappelijke druk.

Coördinator van het project is docente lichamelijke opvoeding Jessica Bekker: “We weten allemaal dat gezond eten en bewegen belangrijk is maar in de praktijk kiezen we toch vaker voor een suiker en vetrijke snack in plaats van een gekookt ei met noten. En hangen op de bank boven te bewegen. Met dit project willen we leerlingen bewuster maken wat gezond eten en voldoende bewegen met je lichaam doet. Dit is de zesde editie en het past prachtig in ons onderwijs speerpunt Gezonde School".

< Terug