Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren
deltaweg

Mavo-vmbo g/t

Na de brugperiode stroom je door naar mavo-vmbo g/t. De opleiding mavo-vmbo g/t duurt 2 jaar en bereidt je voor op het mbo. Daarom is er in de opleiding aandacht voor arbeidsoriëntatie. Onze loopbaanbegeleider en decaan helpen je bij de keuze voor vervolgopleiding die bij je past.

Gemengde en theoretische leerweg

Vmbo g/t staat voor de gemengde en theoretische leerweg. Dit is te vergelijken met de mavo. Het examen begint al in leerjaar 3. De cijfers die je haalt voor toetsen in de derde klas, tellen mee voor het examen in leerjaar 4. Maatschappijleer en Culturele en Kunstzinnige Vorming zijn verplichte examenvakken.

Vakken

Je kiest vakken in Zorg & Welzijn, Techniek, Economie, Groen, Dienstverlening en Producten. Om de doorstroom naar het mbo zo makkelijk mogelijk te maken, slaag je bij ons met 1 vak meer dan nodig is voor je diploma. Ook kun je examen doen in speciale examenvakken: Tekenen, Muziek, Sport of Maatschappijkunde. In de gemengde leerweg krijg je naast de andere vakken het beroepsgerichte vak Dienstverlening en Producten.

Maatschappelijke stage

In leerjaar 3 doe je een maatschappelijke stage van 25 uur bij een organisatie die je zelf kiest. Je  organiseert bijvoorbeeld een wijkfeest of een computercursus voor ouderen.

Arbeidsoriëntatie

Om je een beter idee te geven van hoe het is om in een bepaald beroep te werken, krijg je in de derde klas een week arbeidsoriëntatie. In die week neem je een kijkje bij een bedrijf of instelling.